ایندکس مقاله چیست؟ | H-index چیست؟
ایندکس مقاله یکی از موارد مهم برای چاپ مقاله در ژورنال های معتبر داخلی و خارجی است. امروزه مقالات بسیاری وجود دارند، که در بسیاری از ژورنال های علمی چاپ می شوند. با توجه به این موضوع که مقالات بسیاری وجود دارد، از نظر داوری هم سخت گیری هایی در زمینه محتوا، نگارش و… برای این مقالات وجود دارد. داوران کیفیت مقاله را مورد سنجش قرار می دهند و اگر از نظر آن ها مقاله مشکلی نداشته باشد، مقاله شما اکسپت می شود و در ژورنال علمی چاپ می گردد.
بنابراین بسیاری از نویسندگانی که در ایران وجود دارند با توجه به این که تجربه ی اول آن ها در زمینه ی نوشتن است، نمی دانند که چه نکاتی را باید رعایت کنند، از این رو با کمک ما می توانید اعتبار مقالات خود را از نظر کیفیت بالا ببرید و خیالتان بابت اکسپت شدن راحت باشد.
ژورنال های بزرگی وجود دارد که عبارت اند از، مجلات PubMed، مجلات ISI، مجلات Scopus، همچنین مجلات ایرانی دیگری چون، مجلات SID، مگ ایران و… که به ایندکس کردن مقاله می پردازند. در واقع کار اصلی آن ها این است که در سایت مورد نظرشان که وارد می شوید در قسمت جست و جو می توانید موضوع مورد نظر خود را پیدا کنید و چکیده مقالات را ببینید. در واقع نوعی تبلیغ برای مقاله محسوب می شود که به آن ایندکس می گویند.
بنابراین مجلات و مقالات بسیاری که در پایگاه های داده مورد بررسی قرار می گیرند، نیاز است که تبلیغی باشد تا در دسترس عموم به راحتی قرار گیرد. در این بخش گزینه ای به اسم ایندکس وجود دارد که در وب سایت بسیاری از مجلات می توانید آن را ببینید. ادیتور مجله می تواند مجلات را در بخش هایی که بعد از چاپ مقاله قرار می گیرد را ایندکس کند تا نمایش داده شود.
برای کسب اطلاعات از تفاوت مقالات ژورنالی و مقالات کنفرانسی با ما در تماس باشید.
همچنین لازم به ذکر است در صورت قرار گرفتن مقاله در تامسون رویترز، اسکوپوس یا پابمد، اعتبار مقاله بیشتر خواهد بود و مجله کاندید می شود. اما اگر مجله فقط در گوگل اسکالر نمایه شود دیگر مورد توجه پژوهشگران قرار نمی گیرد زیرا کیفیت درست و صحت آن خیلی مشخص نیست.
نمایه یا ایندکس مربوط می شود به فرایندی که سازمان های مختلفی چون ای اس آی برای به نمایش گذاشتن مقاله به عموم ارائه می کنند؛ مورد توجه قرار می دهند. در نتیجه می توان اشاره داشت به سازمان های ایندکس مقاله که دارای استاندارد ها و سیاست هایی در این زمینه است. برای اینکه شما هم بتوانید مقاله مورد نظر خود را در پایگاه داده ارائه کنید، نیاز است که درباره ی این موارد اطلاعاتی را کسب کنید.
برای کسب اطلاعات اکسپت مقاله ISI با شماره های درج شده تماس بگیرید.
ایندکس مقاله از این رو دارای اهمیت است که یکی از فاکتور های سنجش میزان توانایی علمی است. هر چقدر میزان اعتبار و ارجاعات مقاله بیشتر باشد می تواند امتیاز بیشتری را کسب کند. بنابراین به آن ایندکس یا index مقاله گفته میشود. همچنین این مسئله شرایطی را فراهم می آورد تا مقالات از نظر اعتبار و اطلاعات توسط عموم، مورد قبول واقع گردد. این مقاله ای که شما نگارش می کنید، از آن جهت که در دسترس عموم قرار گیرد و از بین نرود باید نمایه یا ایندکس شود.
مشاوره رایگان ایندکس مقاله
شماره همراه خود را وارد نمائید. کارشناسان ما با شما تماس می گیرند.
مقاله ایندکس شده چیست؟
اعتبار هر مقاله ای از بابت تعداد نمایه هایی که در آن مجله وجود دارد مورد ارزیابی قرار می گیرد. نویسندگان بسیاری وجود دارند که برای نمایه های خود به جست و جوی ژورنال های علمی پرداخته است.
این موضوع از آن جهت بسیار داغ است که به انتشار مقالات در مجله هایی که نمایه شده است موردی است که به صورت کاملا اجباری برای ارتقای علمی در بسیاری از موسسات و کاج ها پزشکی ارائه گشته است. بنابراین مقاله ایندکس شده مربوط می شود به فهرستی از لیست مقالات که در آن منبع مورد نظر مورد بررسی قرار می گیرد و به عنوان یک مرجع است. اگر می خواهید شما هم برای ارائه مقالات علمی خود در مجلات معبر، مقالات ایندکس شده داشته باشید می توانید از نیروی متخصص ما کمک بگیرید. نیروی ما با داشتن علم و آگاهی کافی در این حوزه توانسته است به یکی بهترین ها بدل گردند.
مقاله ایندکس شده از این رو برای شما دارای اهمیت است که بتوانید نسبت به بالا بردن اعتبار علمی نگارشی که انجام داده اید، رتبه ی خوبی را کسب کنید. بنابراین توصیه ی ما این است که از سایت ما کمک بگیرید. مقاله ایندکس شده در بسیاری از رشته ها دارای اهمیت است که می تواند رزومه ی شما را ارتقا دهد و اعتباری به شما بخشند.
برای اطلاع از پذیرش مقاله علمی پژوهشی به صفحه ی ارتباط با ما مراجعه کنید.
مهم ترین هدف نمایه یا ایندکس مقاله این است که بتواند با کمک مقالات و اطلاعات معتبر که توسط عموم وجود دارد به بازیابی اطلاعات در این زمینه اعتبار بخشد. بنابراین شما اگر می خواهید این اعتبار را کسب کنید بهتر است که از متخصصین در این حوزه کمک بگیرید. با کمک سایت ما می توانید بسیاری از مشکلات مقاله ی خود را برطرف سازید.
یکی از اهداف مهمی که در مقالات بسیاری دنبال می شود این است که فهرست نویسی و نمایه سازی در آن بسیار دارای اهمیت است. هر دو با یک دیگر تفاوت دارند و به صورت جدی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر با می توانید با کمک نیروی متخصص ما در این حوزه مقاله ایندکس شده ی خود را داشته باشید.
مقاله ایندکس شده باعث می شود که شما بتوانید اسند علمی و پژوهشی خود را سالم نگه دارید و از آن محافظت کنید. همین امر سبب می شود تا کسانی که نیاز دارند از اسناد علمی و پژوهشی استفاده کنند. بنابراین ایندکس مقاله در بسیاری از ژورنال های علمی بسیار معتبر است و یکی از راهکار هایی است که بسیاری از پژوهشگران بتوانند برای کسب اعتبار علمی از آن استفاده کنند.
برای اطلاع از تاثیر چاپ مقاله در قبولی مقطع دکتری با شماره های ما تماس بگیرید.
همچنین مقاله ایندکس شده دارای ضرایب بسیاری است که می تواند ارجاعات را اعلام کند. با توجه به همه ی این اعتباراتی که درباره آن توضیح داده شد می دانیم که اهمیت مقاله ایندکس شده را درک کرده اید، و برای اینکه به مقاله خود اعتبار بخشید می خواهید از مشاورینی کمک بگیرید، که توصیه ما به شما نیروی متخصصی است که در سایت ما به فعالیت می پردازند و شما می توانید کار های خود را به نحو احسن انجام دهید و خیال خود را بابت مقالات راحت کنید.
مشاوره رایگان H-index مجله
شماره همراه خود را وارد نمائید. کارشناسان ما با شما تماس می گیرند.
ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی
از جمله موارد دیگری که باید به آن اشاره داشته باشیم ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی است که دارای ارزش و اهمیت بسیاری است و شما می توانید در این راستا اعتبار بسیاری را برای مقالات خود کسب کنید.
همانطور که می دانید مجلات تامسون یکی از موسسات بسیار بزرگی است که در دنیا معروف است و مجلات و مقالات بسیاری را مورد تایید قرار می دهد. ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی برای ما بسیار دارای اهمیت است. زیرا این موسسه با توجه به علم سنجی و اعتباراتی که دارد، امروزه دارای زیر مجموعه های بسیاری است که نمایه ای از استناد های علمی را می توانیم در آن بیابیم. ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی در تامسون از رو دارای اهمیت است که همانطور که گفته شد دارای زیر مجموعه هایی است که در پایگاه web of science هستند که یک نمایه علمی است و امروزه یکی از مقالاتی که بسیار در این حوزه معروف شده است ای اس ای می باشد.
برای آشنایی بیشتر با ژورنال یاب با ما در تماس باشید.
بنابراین همانطور که می بینید ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی بسیار دارای اهمیت است و باید به آن در این زمینه به صورت کاملا تخصصی بپردازید.
ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی در اسکوپوس هم وجود دارد. که این مجله هم بسیار مجله ی مهمی است و یک ناشر هلندی دارد که 5 هزار ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای داده است اسکوپوس یکی از مجلات مهم و معتبر جهان است. ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی در اسکوپوس دارای اهمیت است که هر کسی با توجه به اطلاعات و توجهی که نسبت به این مسائل دارد باید ارائه دهد.
برای آشنایی با چاپ مقاله علمی پژوهشی از این مطلب دیدن نمایید.
همچنین مورد دیگری که در رابطه با اسکوپوس و ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی وجود دارد این است که اسکوپوس انتشاراتی است که به صورت متوالی و مجموعه ای است که نمایه را مورد بررسی قرار می دهد. که می توانیم اشاره داشته باشیم به ژورنال ها، سری کتاب ها و.. که نمایه می شود. بنابراین ی توانیم به ویژگی های ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی اشاره داشته باشیم که دارای اهمیت است و می تواند بسیار مورد توجه قرار گیرد.
ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی در مجلات پاب مد هم یکی دیگر از مجلاتی است که در حوزه علوم پزشکی و زیست شناسی است و دارای ایندکس می باشد. این مجله هم بسیار دارای اهمیت است که در صورتی که دانشجویان می خواهد اپلای کنند می توانند با کمک این مجلات به مقاله خود اعتبار بخشند.
برای چاپ مقاله کنفرانسی از این مطلب دیدن نمایید.
ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی در مجلات ISC هم یکی دیگر از مجلاتی است که رتبه سوم را در جهان از آن خود کرده اند. و بسیاری از مجلات علمی مربوط به کشور های اسلامی را مورد ارزیابی قرار می دهند. ایندکس کردن مقاله در مجلات خارجی از این در این مقالات دارای اهمیت است.
برای ایندکس کردن مقاله بهتر است که حتما با یک مشاور مشورت کنید تا در زمان و هزینه خودتان صرفه جویی کنید. ما در ژورنال یاب ضمن اینکه می توانیم به شما مشاوره دهیم، می توانیم مراحل چاپ مقاله و ایندکس کردن آن را نیز برای شما انجام دهیم.
برای اینکه بدانید DOI چیست؟ از این مطلب دیدن نمایید.
اچ ایندکس ژورنال چیست؟
اچ ایندکس ژورنال یکی از شاخصها و معیارهایی است برای ارزیابی کیفیت مجلات.
با استفاده از پایگاه دادههای SJR، Web of science، اسکوپوس (Scopus) و گوگل اسکولار Google Scholar
میتوان h-index مجلات مختلف را به دست آورد. اچ ایندکس یکی از معیارهای بسیار خوب برای مقایسه مجلات یک رشته است.
اگر نمیدانید که چگونه h-index یک مجله را محاسبه کنید، این مطلب را بخوانید. در این مطلب تلاش شده تا نحوه محاسبه اچ ایندکس مجلات مختلف با تصویر توضیح داده شود.
برای آشنایی با اینکه citation index چیست از این مطلب دیدن نمایید.
تعریف اچ ایندکس ژورنال
اچ ایندکس مجله نشان دهنده تعداد مقالاتی از آن ژورنال است که حداقل همان تعداد به آن مقالات استناد و ارجاع داده شدهاند.
برای توضیحات بیشتر به این مثال توجه کنید: وقتی میگوییم اچ ایندکس مجله نیچر (Nature) برابر با 1052 است یعنی این نشریه 1052 مقاله دارد که به همه این 1052 مقاله حداقل 1052 مقاله دیگر ارجاع دادهاند.
برای اینکه بدانید مجلات SJR چیست از این مطلب دیدن نمایید.
نحوه محاسبه h-index ژورنال
برای مشاهده اچ ایندکس مجله با پایگاه داده SJR به آدرس اینترنتی https://www.scimagojr.com/ مراجعه کنید.
در کادر جستجو عنوان مجله موردنظر خود را تایپ کنید. در اینجا فرض کنید که ما میخواهیم اچ ایندکس (h-index) مجله ” organization studies” را محاسبه کنیم.
سپس مجله خود را انتخاب کنید. در این صورت اچ ایندکس و سایر اطلاعات مجله در صفحه نمایش مانند شکل زیر به شما نشان داده میشود.
برای اینکه بدانید مجلات JCR چیست از این مطلب دیدن نمایید.
چگونه اچ ایندکس خود را افزایش دهیم؟
برای افزایش ایندکس بهتر است مقالات خود را در مجلاتی چاپ کنید که دارای اچ-ایندکس بالا هستند؛ چراکه مجلات با ایندکس بالا، ژورنالهایی هستند که تعداد استناددهی به آن ژورنالها بیشتر است. این به این معنی است که مقالات چاپ شده در آن مجلات شانس زیادی برای سایتیشن دارند. بدین صورت شما میتوانید اچ ایندکس خود را افزایش دهید.
در هر رشتهای پژوهشگران زیادی فعالیت کرده و هرساله تعداد زیادی مقاله و کتاب توسط آنان چاپ میشود. اگر بخواهیم محققان یک رشته را ارزیابی کنیم، نمیتوان تنها به تعداد مقالات و کتب چاپ شده آنها استناد کرد و چنین پنداشت که هرچه تعداد مقالات چاپ شده یک محقق بیشتر باشد، آن فرد در رشته خود تأثیرگذارتر است. چراکه بسیاری از پژوهشگران برای این که رزومه خود را پربارتر کنند، مقالات و کتب زیادی را به نام خود چاپ میکنند ولی مقالات آنان محتوای تأثیرگذاری در حیطه کاریشان ندارد.
اما معیاری وجود دارد که با کمک آن میتوان محققان یک رشته را از لحاظ علمی مورد ارزیابی و مقایسه قرار داد؛ آن معیار استفاده از شاخص h-index (اچ-ایندکس) است.
برای آشنایی با نحوه چاپ مقاله مهندسی برق از این مطلب دیدن نمایید.
شاخص h-index (اچ-ایندکس) چیست؟
h-index شاخصی است برای ارزشیابی پژوهشگران در رشته خودشان است. در واقع با کمک این شاخص میتوان به نویسندگان مقالات علمی یک عدد نسبت داد که نشان دهنده کیفیت و بهرهوری آن پژوهشگر در حیطه تخصصی و کاریش است.
نحوه محاسبه h-index (اچ-ایندکس) به صورت دستی
با استفاده از تعداد مقالات و تعداد استنادات (citation) هر مقاله در مقالات دیگر محققان، میتوان h-index هر پژوهشگر را محاسبه کرد. اگر اچ-ایندکس محققی برابر با 6 است به این معنی است که این فرد 6 مقاله دارد که حداقل 6 بار به آن مقالات استناد شده است.
برای آشنایی با نحوه دریافت پذیرش فوری مقاله رشته روانشناسی از این مطلب دیدن نمایید.
به مثال زیر توجه کنید:
در این جدول اطلاعات یک پژوهشگر ثبت شده است. این پژوهشگر یک مقاله داشته که 87 بار به آن استناد شده، دو مقاله داشته که 70 مقاله دیگر به آن استناد کردهاند و … . تنها جایی که اختلاف تعداد مقالات چاپ شده و تعداد استنادات کمترین مقدار است و در آن تعداد استنادات برابر و یا بیشتراز تعداد مقالات است، در ردیف 5 مشاهده میشود. در این صورت گفته میشود که h-index این پژوهشگر برابر با 8 است.
برخی از پایگاههای داده وجود دارند که h-index را محاسبه میکنند.
برخی پایگاهها وجود دارند که اچ ایندکس مجلات و پژوهشگران را ارائه میدهند. از این رو تمرکز ما در این مطلب معرفی پایگاههای ارائه دهنده h-index است.
در صفحه “اچ ایندکس h-index ” در مورد نحوه محاسبه اچ ایندکس پژوهشگران مختلف به صورت دستی توضیح داده شده است. همچنین در صفحه ” اچ ایندکس ژورنال چیست؟” به طور مفصل توضیح داده شده است که چگونه h-index مجلات مختلف را محاسبه کنیم. اما در روشهایی که در این صفحات بیان شده، یک محدودیت وجود دارد و آن این است که شما باید تعداد مقالات و تعداد دقیق سایتیشن هر یک از آن مقالات را بدانید. مثلاً فرض کنید که ما میخواهیم اچ ایندکس استاد خود را بدانیم؛ ما که نمیدانیم وی چند مقاله دارد و چند مقاله به مقالات او ارجاع دادهاند. در این مواقع باید به پایگاههای ارائه دهنده h-index مراجعه کنیم.
برای آشنایی با نحوه استخراج مقاله از پایان نامه از این مطلب دیدن نمایید.
نحوه یافتن h index
پایگاههای ارائه دهنده h-index عبارتند از:
- Google Scholar
- Publish or Perish
- Scopus
حال در مورد هریک به طور مختصر توضیح میدهیم.
1. مشاهده h-index پژوهشگران در Google Scholar
Google Scholar برای محققان و نویسندگان مقالاتی که در این سایت پروفایل ایجاد کردند، شاخص h-index را نشان میدهد.
2. Publish or Perish
Publish or Perish یک برنامه نرم افزاری است که سایتیشنها و استنادات تحصیلی را از Google Scholar بازیابی و تحلیل میکند و h index را ارائه میدهد. افرادی که در گوگل اسکولار پروفایل ندارند بهتر است از این نرمافزار استفاده کنند. برای دانلود این نرم افزار روی عبارت ” نرم افزار Publish or Perish برای ویندوز” کلیک کنید.
برای آشنایی با نحوه خرید سایتیشن از این مطلب دیدن نمایید.
3. Scopus
Scopus امکان ردیابی استنادی را فراهم میکند. برای مشاهده اچ ایندکس هر محقق و پژوهشگری، به آدرس اینترنتی https://www.scopus.com/freelookup/form/author.uri مراجعه کنید. در این صورت شما با صفحهای مشابه شکل زیر مواجه میشوید. در قسمتهای مشخص شده اطلاعات پژوهشگر موردنظر خود را (نام خانوادگی، نام و دانشگاهی که فرد پژوهشگر در حال حاضر در آن دانشگاه مشغول به تحصیل است و یا در آن دانشگاه تدریس میکند) تایپ کنید و در انتها روی عبارت “show exact matches only” در سمت راست، کلیک کنید.
برای آشنایی با موسسه مقاله نویسی از این مطلب دیدن نمایید.
سپس روی نام محقق موردنظر خود کلیک کنید.
در این صورت شما میتوانید h index و زمینه کاری پژوهشگر را مشاهده کنید. همچنین در این صفحه یک نموداری نشان داده میشود که در آن تعداد مقالات محقق در سالهای مختلف و این که در هر سال چند بار به آن مقاله ارجاع داده شده را میتوان مشاهده کرد.
برای آشنایی با نحوه افزایش citation مقاله از این مطلب دیدن نمایید.