چک کردن سرقت ادبی با پلاجیاریسم (Plagiarism)
سرقت ادبی چیست؟ بهطورکلی استفاده از مطالب نوشتهشده توسط دیگران و انتشار آن با نام خود را سرقت ادبی یا سرقت علمی میگویند. این عمل غیرقانونی بوده و شخص خاطی باید جریمههای سنگینی را بپردازد. حتی اگر بهواسطه آن مدرک تحصیلی یا سمت دانشگاهی کسب کرده باشد تمام آنها از وی گرفته میشود.
در مقالات و کارهای تحقیقی در تمام مطالب از تحقیقات دیگر استفادهشده و به آنها رفرنس داده میشود. این کار غیرقانونی نیست. در صورتی که عین جملات محققان دیگر را در مقاله خود استفاده نکنیم بلکه صرفاً باید برداشت خود را از نوشته آنها بنویسیم و حتماً باید رفرنس دهیم.
برای سفارش نوشتن مقاله دانشجویی با ما در ژورنال یاب تماس بگیرید.
تشخیص سرقت ادبی
نوشتههای تحقیقی بینشهای نوینی را ایجاد میکنند که بازتابدهنده اعتبار و اصالت کار تحقیقی در زمان نگارش و به اشتراکگذاری دادهها است. برای مبارزه با سرقت ادبی در نوشتهها، یکی از نرمافزارها CrossCheck (که اکنون با نام Similarity Check یا همان مشابهیاب معروف است) است که بهطور فزایندهای استفاده میشود تا از سرقت ادبی جلوگیری کند، یا تعداد مقالات تکراری ارسالشده را کاهش دهد.
نرمافزار مشابهیاب توسط شرکت iThenticate، با هدف همکاری بین ناشران اصلی و CrossRef ساختهشده است. این نرمافزار به سردبیران، ناشران، نویسندگان و خوانندگان اجازه میدهد تا مقالات ارسالشده را در میان پایگاه داده میلیونها ژورنال دیگر چک کنند. این ابزار به افراد اجازه میدهد تا با استفاده از مشابهیاب بهصورت اتوماتیک متنها را چک کرده و در صورت وجود سرقت ادبی آن را تشخیص دهند.
اگر نمیدانید مقاله علمی پژوهشی چیست این مطلب را مطالعه کنید.