چک لیست
تمام مراحلی را که باید برای نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی طی کنید را لیست کنید تا به مشکل بر نخورید. آیا عنوان را به درستی نوشتهاید؟ آیا بخش مربوط به مقدمه را کامل کردهاید؟ آیا مقاله شما تمامی عناوین لازم را در خود دارد؟
همچنین برای اینکه بدانید مقاله تان با گرامر درست زبان انگلیسی نوشته شده است، چند نکته مهم گرامر زبان انگلیسی را نیز لیست کنید تا بتوانید در نهایت پیش از اینکه مقاله را به دست ویراستار بسپارید این اشتباهات را یافته و اصلاح کنید. به هر حال بد نیست شما نیز یک قدم پیش رفته و به بررسی نگارش مقاله خود بپردازید. با این کار در مقالات بعدی کمتر دچار اشتباه شده و بهتر عمل می کنید.
برای کسب اطلاعات از تفاوت مقالات ژورنالی و مقالات کنفرانسی با ما در تماس باشید.
اصلاح و ویرایش مجدد
ویرایش یکی از مهم ترین مراحل نوشتن یک مقاله ی علمی پژوهشی است. این کار به مقاله شما شکلی رسمی تر و بهتر می بخشد. شما با ویرایش کردن مقاله علمی آن را برای ارسال به مجله آماده میکنید. اگر می خواهید خودتان ویرایش مقاله را انجام دهید، بهتر است همان روز این کار را انجام ندهید و آن را به چند روز بعد موکول کنید.
بعد از اینکه کاملا ذهنتان را از مقالهای که نوشته اید آزاد کردید بازگردید و این بار با دقت بیشتری به دنبال اشتباهات مقاله از جمله اشتباهات متداول گرامری آن بگردید. هرچند برای یک نویسنده ساده نیست که ویراستار خود باشد. او با نوشته خود آشنا است و کمتر پیش می آید که بخواهد بخشی از آن را تغییر دهد. او با این دید که جمله ای که مینویسد بهترین انتخابش است آن را روی کاغذ می آورد.
با این حال پیشنهاد میشود این کار را به افراد متخصص این کار بسپارید. وقتی فردی با دانش و تجربه در امر ویراستاری، مقاله شما را بررسی کند خیلی سریع تر و دقیق تر میتواند اشتباهات آن را یافته و اصلاح کند. این اشتباهات همیشه به اشتباهات نگارشی ختم نمیشود. ویراستارهای تخصصی مقاله علمی، مقاله را فقط از دید فرد نویسنده نمی بینند، بلکه از دید خواننده و سردبیر مجله نیز بررسی می کنند.
بنابراین اگر جایی از مقاله نیاز است تا تغییر چشمگیرتری داشته باشد، ویراستار میداند چطور عمل کند تا نوشته شکل بهتری به خود بگیرد. همچنین کار ویرایش در یک مرحله انجام نمیگیرد و ممکن است سه با چهار بار مورد بررسی قرار بگیرد تا به شکل مطلوب و مورد تایید برسد.
برای اطلاع از تاثیر چاپ مقاله در قبولی مقطع دکتری با شماره های ما تماس بگیرید.
ساختار درست و اصولی
مقاله ها ساختارهای مختص به خود را دارند. همچنین ساختار هر یک از آنها از مجلهای با مجله دیگر نیز متفاوت است. مقاله های تحقیقاتی ساختارشان IMRAD است، این ساختار به ترتیب شامل مقدمه، روشها، نتیجه و بحث میشود. از سوی دیگر، بخش متد یا روشها برای یک مقاله گزارشی لازم نیست.
برخی از ژورنالها نیز ممکن است تعداد رفرنس محدودی را قبول کنند بنابراین باید این را در نظر داشته باشید منابعتان به آن تعداد محدود شود. اطلاع داشتن از این نکات و جزییات به شما کمک میکند از ابتدا قدم درستی برای نگارش مقاله علمی پژوهشی بردارید و بتوانید ساختار مناسب مقاله و مناسب مجله مورد نظرتان را رعایت کنید.
برای آشنایی بیشتر با ژورنال یاب با ما در تماس باشید.
تشریح دقیق یافته های تحقیقاتی
در این قسمت از مقاله، نتایج به دست آمده از پژوهش ذکر می شود. نتایج کلیدی مطالعه باید با زبانی ساده و گویا و بدون بزرگنمایی نوشته شود. استفاده از اعداد، جداول و نمودارها کمک ارزنده ای به ارائه مطلب به طور ساده تر می نماید.
اما لازم است داده های جداول و نمودارها، به طور کامل تشریح شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.
برای سفارش ژورنال فایندر به صفحه ی ارتباط با ما مراجعه کنید.
سخن پایانی
بدیهی است تمام محققین تلاش می کنند که این نکات مهم را در مقاله خود رعایت کنند، اما در اکثر مواقع به دلیل مشغله های زیاد توجه لازم به این نکات صورت نمی گیرد و همین موضوع باعث شده که یک مقاله علمی، که با زحمات فراوانی نوشته و تهیه شده است با شکست مواجه شود و مجلات آن را قبول نکنند.
بنابراین توصیه ی اصلی این است که دوستان محقق و دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی قبل از هر نوع اقدامی برای تالیف مقاله علمی پژوهشی به یادآوری این نکات بپردازند و پس از انجام این کار می توانید اطمینان لازم را برای ترجمه مقاله و نهایتا ثبت آن در یک مجله معتبر اقدام کنید.
برای کسب اطلاعات اکسپت مقاله با شماره های درج شده تماس بگیرید.
چرا که رعایت این نکات می تواند نقشی مهم در فرایند تالیف مقاله شما داشته باشد و این نکات همگی در ضمن تجربه های تحقیقی حاصل شده است.