ضریب تاثیر مجلات علمی پژوهشی

ضریب تاثیر مجلات علمی پژوهشی

ضریب تاثیر مجلات علمی پژوهشی، یکی از معیارهای مهم برای بررسی کیفیت مجلات علمی پژوهشی و ژورنال‌ها مختلف است. بعد از انتخاب موضوع مقاله، انجام تحقیق، جمع‌آوری داده‌ها و نوشتن مقاله، نوبت به انتخاب مجله و چاپ مقاله می‌رسد.

به طبع همه پژوهشگران، دانشجویان و دانشگاهیان به دنبال چاپ مقاله در مجلات معتبر هستند. چاپ مقاله در مجلات معتبر یکی از معیارهایی است که اغلب از سوی سازمان‌های تحقیقاتی و علمی برای ارزیابی پتانسیل و پذیرش محقق برای استخدام، ارتقا شغلی، بورس تحصیلی، جوایز و غیره استفاده می‌شود. در ادامه در مورد نحوه تشخیص اعتبار ژورنال توضیح داده می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هزینه چاپ مقاله در مجلات خارجی با ما تماس بگیرید.

مجلات علمی پژوهشی یکی از مهمترین منابع اطلاعاتی برای پژوهشگران و دانشمندان در سراسر جهان هستند. این مجلات، نتایج تحقیقات جدید و نوآورانه را در حوزه های مختلف علمی منتشر می کنند و به اشتراک گذاری دانش و اطلاعات بین اعضای جامعه علمی کمک می کنند. اما چگونه می توان مجلات علمی پژوهشی را ارزیابی کرد و معیارها و پارامترهایی را برای این ارزیابی استفاده کرد؟

یکی از معیارهای مهم در ارزیابی مجلات علمی پژوهشی، ضریب تأثیر (Impact Factor) است. ضریب تأثیر، یک شاخص است که توسط مؤسسه علوم اطلاعاتی (ISI) ایجاد شده است و به عنوان یکی از معیارهای ارزیابی کیفیت و تأثیر مجلات علمی پژوهشی استفاده می شود. این شاخص، تعداد مراجعات به مقالات منتشر شده در یک مجله را در یک دوره زمانی مشخص (معمولاً یک سال) با تعداد مقالات منتشر شده در همان دوره مقایسه می کند. ضریب تأثیر بالا نشان دهنده تأثیر بیشتر و شهرت بیشتر مجله است.

به طور کلی، ضریب تأثیر مجلات علمی پژوهشی توسط پژوهشگران، دانشمندان و اعضای جامعه علمی به عنوان یکی از معیارهای مهم در انتخاب مجله برای انتشار مقالات خود مورد استفاده قرار می گیرد. ضریب تأثیر بالا نشان دهنده این است که مقالات منتشر شده در آن مجله توسط دیگران بیشتر مورد استناد قرار می گیرند و این نشان دهنده کیفیت و اهمیت بالای مقالات است.

به علاوه، ضریب تأثیر مجلات علمی پژوهشی می تواند برای ارزیابی عملکرد پژوهشگران و دانشمندان نیز استفاده شود. مقالاتی که در مجلات با ضریب تأثیر بالا منتشر می شوند، به عنوان شاخصی از تأثیر و تأثیرگذاری پژوهشگر در حوزه خود مورد توجه قرار می گیرند و می توانند در ارزیابی عملکرد و ارتقاء پژوهشگران نقش مهمی ایفا کنند.

برای آشنایی با رتبه ارزیابی نشریات علمی پژوهشی از این مطلب دیدن نمائید.

به طور خلاصه، ضریب تأثیر مجلات علمی پژوهشی یکی از معیارهای مهم در ارزیابی کیفیت و تأثیر مجلات است. این شاخص، تعداد مراجعات به مقالات منتشر شده در یک مجله را با تعداد مقالات منتشر شده در همان دوره مقایسه می کند و نشان دهنده تأثیر و شهرت مجله است.

خدمات تخصصی ژورنال یاب

analytics

انتخاب مجله، استخراج، ترجمه، ویراستاری و پلاجیاریسم

کلیه خدمات مربوط به آماده سازی مقاله شما از قبیل استخراج ، ترجمه، ویراستاری علمی و ساختاری و سنجش عدم سرقت علمی و انتخاب مجله در ژونال یاب به شما ارائه می گردد.

domain registration

ارسال مقاله برای مجله با سطح دلخواه شما و اخذ پذیرش و چاپ مقاله

شما می توانید فرایند سابمیت مقاله خود را به متخصصان ژورنال یاب بسپارید. ما پذیرش و چاپ مقاله شما در مناسب ترین مجله با سطح دلخواه شما را تضمین میکنیم.

viral marketing

تاسیس و راه اندازی نشریه علمی

کلیه مراحل تاسیس نشریه علمی از اخذ مجوز تا راه اندازی سامانه های مدیریت نشریات و دریافت ایندکس های معتبر از قبیل علمی پژوهشی، ISI، Scopus، ISC و تبلیغات دریافت مقاله را برای شما انجام میدهیم.

تشخیص اعتبار و ضریب تاثیر مجلات علمی پژوهشی

معیارهای مختلفی برای ارزیابی مجلات وجود دارد. یکی از معیارها برای بررسی کیفیت مجله، توجه به نمایه مجله است. به طور کلی 4 نمایه و ایندکس معتبر بین‌المللی وجود دارد: نمایه تامسون، نمایه اسکوپوس (Scopus)، پابمد (PubMed)، نمایه استنادی علوم جهان اسلام (ISC). چاپ مقاله در مجلاتی که نمایه تامسون یا اسکوپوس Scopus دارند آرزوی هر دانشجو و پژوهشگری است.

برای معرفی سایت های علمی پژوهشی به صفحه آن مراجعه کنید.

مجلاتی که نمایه تامسون یا اسکوپوس Scopus دارند دارای اعتبار بیشتری نسبت به سایر مجلات هستند و امتیازی بیشتری در مصاحبه‌های مختلف شغلی و تحصیلی دارند. بعد از تامسون و اسکوپوس، نمایه پابمد (PubMed) و نمایه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در رتبه‌های بعدی از اعتبار قرار دارند. یکی دیگر از قدیمی‌ترین و تاثیرگذارترین معیار برای مقایسه مجلات، توجه به ضریب تاثیر مجله (IF) است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت مگ ایران با ما تماس بگیرید.

چگونه ایمپکت مقاله را بفهمیم؟

مقالات به تنهایی ایمپکت فاکتور ندارند و ایمپکت فاکتور برای مجلات و ژورنال‌های مختلف محاسبه می‌شود. به ایمپکت فاکتور، ضریب تاثیر هم می‌گویند. ضریب تاثیر IF  برای مجلاتی محاسبه شده است که در پایگاه داده اطلاعاتی JCR و تامسون نمایه شده‌اند. مجلاتی که در تامسون و JCR نمایه دار نشده باشند، ضریب تاثیر IF ندارند. اغلب ایمپکت فاکتور 2 ساله برای رتبه‌بندی مجله استفاده می‌شود. در سایت مجلات، ایمپکت فاکتور مجله اعلام شده است. ولی ایمپکت فاکتور اعلام شده در سایت برخی از مجلات زیاد معتبر نیست و حتماً در سایت  impactfactor.ir چک کنید.

در این سایت در کادر قرمز، ISSN مجله و در کادر آبی، کد مشخص شده را وارد کنید.

اگر میخواهید بدانید ISSN مجلات چیست این مطلب را مطالعه کنید.

ضریب تاثیر مجلات علمی پژوهشی

بعد از کلیک روی آیکون جستجو، تمام اطلاعات مجله شامل اعتبار ژورنال، بلک لیست بودن، جعلی یا هایجک بودن مجله و ایمپکت فاکتور مجله در صفحه نمایش نشان داده می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نگارش مقاله علمی تخصصی با ما تماس بگیرید.

شاخص های ژورنالها، ضریب تاثیر یا Impact Factor) IF):

عبارت است از نسبت مقالات مورد استناد در یک مجله طی یک سال معین بر مقالات منتشر شده قابل استناد در دو سال پیش از آن. به عنوان مثال اگر در سال 2012 جمعاً 80 ارجاع به یک مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 2011 تعداد 60 مقاله و در سال 2010 تعداد 40 مقاله چاپ شده باشد، ضریب ارجاع آن مجله از تقسیم 80 بر (60 + 40 = 100)، بدست می‌آید که 8/0 است.

به عبارت دیگر هر مقاله‌ی آن نشریه به طور متوسط 8/0 مرتبه مورد استناد دیگر مقالات قرار گرفته است. بزرگی مقدار IF ضرورتاً به معنای برتری یک مجله نیست!

برای اطلاع از نحوه داوری مقالات علمی پژوهشی این مطلب را بخوانید و برای مشاوره با ما تماس بگیرید.

به عنوان مثال مجلات بسیار معتبر و با موضوعات بسیار تخصصی وجود دارند که IF بالایی ندارند! معمولاً مجلات با حوزه‌های کاری متنوع، مراجعه کنندگان بیشتر و در نتیجه IF بالاتری دارند. همچنین میانگین IF در پنج سال گذشته تحت عنوان 5- Year IF نیز در دسترس می‌باشد. بسیاری از مجلات در سایت خود IF و 5- Year IF را عنوان می‌کنند.

شکل (2-1) صفحه اصلی مجله NeuroImage را نشان می‌دهد. در قسمت سمت چپ، مقادیر IF و 5- Year IF نشان داده شده است.

فرایندهای تکمیلی ارسال نامه به سردبیر مجله برای چاپ مقاله را در این مطلب بخوانید.

یکی از بهترین سایت‌ها برای کسب اطلاعات تخصصی در مورد مجلات از جمله مقدار IF، مقدار 5- Year IF، کشور محل چاپ مجله، نام اختصاری مجله، تعداد شماره‌های چاپ شده در سال، حیطه کاری و پژوهشی مجله و … سایت ISI Web Knowledge می‌باشد. برای دستیابی به این سایت می‌توان از لینک http://admin-apps.webofknowledge.com/JCR/JCR استفاده نمود.

برای اطلاع از موارد مهم اخلاق در پژوهش این مطلب را مطالعه کنید.

لازم به ذکر است که دسترسی به این سایت نیز رایگان نبوده و تنها در صورتی می‌توان به این اطلاعات دست یافت که هزینه ثبت نام از طریق دانشگاه پرداخت شده باشد. در این سایت، پارامترهای مهم دیگری نیز برای ارزیابی مجله ذکر شده است. به عنوان مثال: Immediacy Index, Cited Half Life و Citing Half Life.

برای معرفی پابلیشرهای مجلات معتبر خارجی به این صفحه معرفی کنید.

نحوه محاسبه دقیق این شاخص‌ها برای مجله IEEE Transactions on Circuits and Systems در قسمت ضمیمه آورده شده است. در شکل (2-2) مقادیر این پارامترها برای Journal of Computational Neuroscience نشان داده شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نمایه ی استنادی به این صفحه مراجعه کنید.

  • شاخص آنی

نسبت مقالات استناد شده در یک مجله طی یک سال معین به مقالات منتشر شده‌ی قابل استناد در همان سال، شاخص آنی (Immediacy Index) گفته می‌شود. این شاخص مربوط به همان سال است و سال‌های قبل در محاسبه آن تاثیری ندارد. به عنوان مثال ضریب آنی برای مجله‌ای در سال 2012، از تقسیم تعداد ارجاعات به مقالات سال 2012 آن مجله به تعداد کل مقالاتی که مجله مزبور در سال 2012 چاپ کرده است، بدست می‌آید. هر چقدر مقدار این شاخص بزرگ‌تر باشد ارزش علمی مجله بالاتر است.

برای دریافت خدمات چاپ مقالات با ما در ژورنال یاب تماس بگیرید.

  • نیمه عمر ارجاع شده

این شاخص نیمه عمر میزان ارجاعات به مقالات چاپ شده در مجله را نشان می‌دهد و برحسب سال بیان می‌شود. به عنوان مثال اگر نیم عمر ارجاع شده (Cited Half Life) به مجله در سال 2012 برابر 7 باشد به این معناست که اگر 7 سال به عقب بازگردیم (از سال 2006 تا سال 2012)، 50% تعداد کل استنادات به مجله در سال 2012 به دست می‌آید.

برای دریافت خدمات مشاوره نگارش مقاله با ما در ژورنال یاب تماس بگیرید.

  • نیمه عمر ارجاعی

این شاخص نیمه عمر میزان ارجاعات از مراجع مقالات چاپ شده در مجله به دیگر مقالات (از همان مجله/ و یا سایر مجلات) را نشان می‌دهد و برحسب سال بیان می‌شود. به عنوان مثال اگر نیم عمر ارجاعی (Citing Half Life) از مجله در سال 2012 برابر 7 باشد، 50% از مراجع مقالات آن مجله در 7 سال قبل (2012-2006) در سایر مجلات (و/ یا همین مجله) چاپ شده‌اند.

برای اطلاع از قیمت نوشتن مقاله از پایان نامه با ما تماس بگیرید.

  • شاخص (h-index)

این شاخص میزان تاثیرگذاری علمی یک فرد را از طریق شمارش استنادهایی که به مقالات وی شده، نشان می‌دهد. اگر شاخص h نویسنده‌ای K باشد به این معنی است که K مقاله ایشان هر کدام دست کم ؟ بار مورد استناد قرار گرفته‌اند. هر چه شاخص h بزرگ‌تر باشد تاثیر علمی فرد بیشتر است.

به عنوان مثال اگر نویسنده‌ای ده مقاله نوشته باشد و شش مقاله آن توسط دیگران ارجاع (استفاده) نشده باشد و از چهار مقاله باقی مانده به مقاله اول 5 بار ارجاع شده، مقاله دوم 3 بار، مقاله سوم 2 بار و مقاله چهارم 8 بار ارجاع شده باشد؛ آنگاه برای این نویسنده h-index=3 خواهد بود چرا که به سه مقاله این نویسنده حداقل سه بار ارجاع شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کنفرانس یا ژورنال با ما تماس بگیرید.

به این ترتیب اگر شاخص h نویسنده‌ای برابر 5 باشد به این معناست که از تمام مقالات چاپ شده توسط ایشان، تعداد 5 مقاله حداقل 5 بار توسط دیگر پژوهشگران ارجاع شده است. هر چقدر که h-index بالاتر باشد نشان می‌دهد که مقالات چاپ شده از اهمیت و نوآوری بیشتری برخوردار بوده و لذا توسط دیگر پژوهشگران نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

برای سفارش انجام مقاله مدیریت با ما در تماس باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره رایگان

شماره  همراه خود را در کادر وارد نمائید. تیم پشتیبانی ما با شما تماس می گیرند.

ایمیل

info [at] journalyab [dot] com