چکیده
چکیده پس از عنوان بیشتر از سایر بخش های یک مقاله خوانده می شود و در چکیده قسمت های مختلف مقاله شامل مقدمه، اهداف، روش ها و نتایج تحقیق به صورت خلاصه ذکر می شود. متن بسیاری از مقاله ها به طور کامل در دسترس ما نیست و گاهی فرصت برای خواندن تمام مقاله علمی پژوهشی نداریم و از این رو چکیده مقاله اهمیت زیادی دارد. در اکثر مقاله ها تعداد کلمات چکیده 150 تا 250 کلمه است.
برای کسب اطلاعات از تفاوت مقالات ژورنالی و مقالات کنفرانسی با ما در تماس باشید.
مقدمه
مقدمه یک مقاله علمی پژوهشی ضمن بیان مسئله و تشریح موضوع به آن مسئله پاسخ نیز می دهد. در حقیقت با مطالعه مقدمه، خواننده با مسئله تحقیق آشنا شده و ضرورت انجام پژوهش را درک می کند. متن مقدمه باید روان باشد و حتی الامکان به صورت خلاصه و حداکثر در 2 صفحه تایپ شود.
یافته های تحقیقات
در قسمت یافته های تحقیقات، نتایج به دست آمده از پژوهش ذکر می شود. نتایج کلیدی مطالعه باید با کلمات روان و دقیق و بدون بزرگنمایی عنوان شود. از روش های مختلفی برای ارائه نتایج استفاده می شود. استفاده از اعداد، جداول و نمودارها به طور کامل تشریح شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. در مواردی که از روش ها و آزمون ها آماری برای بررسی نتایج و تحلیل داده ها استفاده شده باشد، باید نوع آن نیز ذکر شود.
برای هماهنگی های لازم در خصوص ایندکس مقاله با شماره های ما در تماس باشید.
نتیجه گیری
در نتیجه گیری باید به تفسیر نتایج ارائه شده پرداخت. همچنین می توان به مقایسه نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر با نتایج سایر مطالعه ها پرداخت و با توجه به مجموعه شواهد نتیجه گیری نمود. در صورت لزوم می توان پیشنهاد هایی برای انجام مطالعات بهتر و کاملتر در آینده ارائه داد. نتیجه ای که محقق از مقاله اخذ می کند باید عقل پسند باشد و با متدهای روز تحقیق در سطح دنیا تطابق داشته باشد. به عبارت دیگر شما باید مقاله علمی پژوهشی را بر اساس مستندات و تئوری های روز دنیا تنظیم کنید و در صورت لزوم فرضیات تان را بر اساس آن ها متعادل سازید.
منابع
در این قسمت، کلیه منابعی که در تحقیق مورد استفاده قرار گرفته اند، به شیوه ای مطلوب ذکر شوند. شیوه نگارش منابع در نشریات مختلف متفاوت است و بهتر است از خود نشریات در این مورد سوال شود.
برای اطلاع از پذیرش مقاله به صفحه ی ارتباط با ما مراجعه کنید.
نکات نگارش مقاله علمی پژوهشی
در نگارش این نوع مقاله باید به چندین نکته بسیار توجه شود که شامل موارد زیر است:
وحدت زمان
یکی دیگر از نکات مهمی که باید در زمینه تالیف مقاله علمی پژوهشی مد نظر محقق قرار گیرد؛ وحدت زمان است. نویسنده باید زمان مقاله را از ابتدا تا به انتها ثابت نگاه دارد. مقايسههای تاريخی و ارجاع به گذشته از باب نمونه و استدلال مانعی ندارد اما سير بررسی بايد مربوط به يک زمان مشخص باشد. البته در مباحث تاریخی این اصل معنای دیگری می یابد که بر اساس روش خاصی که در متن به کار گرفته می شود، متغیر است.
وحدت مکان
بررسی موضوع در مکان و محدوده خاص باید در کل مقاله ثابت باشد. طبیعتا وقتی شما رو به تحقیقات میدانی می آورید باید داده هایتان را از محل واحدی تهیه نمایید تا متغیرهای دخیل در این داده ها فرق چندانی نکند. زیرا تعدد متغیر باعث می شود تا نتایج اخذ شده معتبر نباشند و به همین علت بر وحدت مکان تاکید بسیاری می شود.
برای آشنایی بیشتر با سابمیت مقاله با شماره واتس آپ ما در ارتباط باشید.
انسجام
منظور از انسجام در اینجا، یکپارچگی و عدم تکثر مطالب مطرح شده در متن مقاله علمی پژوهش است. به بیان دیگر مقاله باید مطالب مورد بحث خود را به صورتی روشن و منطقی در قالب استدلال هایی منسجم عرضه کند تا از هرگونه عدم انسجام پیشگیری شود.
مقالات علمی پژوهشی، یکی از انواع مقالات علمی است. در این مطلب با تعریف این نوع مقالات و مراحل نگارش آنها آشنا شدید. ژورنال یاب امیدوار است با استفاده از این مطلب بتوانید مقاله علمی پژوهشی خوبی را بنویسید و رزومه علمی خود را بالاتر برده و در نگارش آن تاثیرگذارتر از قبل باشید.
برای آشنایی بیشتر با ژورنال یاب با ما در تماس باشید.