داوری یک مقاله چه مراحلی دارد؟
مراحل داوری یک مقاله موضوع مهم و کاربردی این هفته ژورنال یاب می باشد. چاپ یک مقاله می تواند اهمیت زیادی برای نویسنده آن داشته باشد؛ زیرا با چاپ مقاله در مجله های علمی، نویسنده ها می توانند از مزایای متعددی بهرهمند شود. این عمل موجب می گردد که نویسندگان مختلف به دنبال چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی باشند. اما باید بدانید که برای چاپ مقاله در مجلات علمی نیازمند داوری شدن آن توسط هیئت داوری مجله می باشید.
برای اطلاع از نحوه داوری مقالات علمی پژوهشی این مطلب را بخوانید و برای مشاوره با ما تماس بگیرید.
داوری یک مقاله دارای مراحل مختلفی می باشد و اگر در هر یک از این مراحل، مقاله نمره کافی و حد استاندارد را کسب کند و به مرحله نهایی برسد و با موفقیت در آن مرحله، در مجله چاپ خواهد شد. به همین دلیل سایت ژورنال یاب قصد دارد شما را با پاسخ این سوال که داوری یک مقاله چه مراحلی دارد؟ آشنا سازد.
مشاوره رایگان چاپ مقاله
شماره همراه خود را وارد نمائید. کارشناسان ما با شما تماس می گیرند.
خدمات تخصصی ژورنال یاب
انتخاب مجله، استخراج، ترجمه، ویراستاری و پلاجیاریسم
کلیه خدمات مربوط به آماده سازی مقاله شما از قبیل استخراج ، ترجمه، ویراستاری علمی و ساختاری و سنجش عدم سرقت علمی و انتخاب مجله در ژونال یاب به شما ارائه می گردد.
ارسال مقاله برای مجله با سطح دلخواه شما و اخذ پذیرش و چاپ مقاله
شما می توانید فرایند سابمیت مقاله خود را به متخصصان ژورنال یاب بسپارید. ما پذیرش و چاپ مقاله شما در مناسب ترین مجله با سطح دلخواه شما را تضمین میکنیم.
تاسیس و راه اندازی نشریه علمی
کلیه مراحل تاسیس نشریه علمی از اخذ مجوز تا راه اندازی سامانه های مدیریت نشریات و دریافت ایندکس های معتبر از قبیل علمی پژوهشی، ISI، Scopus، ISC و تبلیغات دریافت مقاله را برای شما انجام میدهیم.
مراحل داوری یک مقاله
بررسی اولیه توسط ویرایشگر:
اولین مرحله از مراحل داوری مقاله، بررسی اولیه آن توسط ویرایشگر مقاله می باشد. این کار به این دلیل انجام میگیرد که مقالاتی که برای داوری به هیئت داوران فرستاده میشود، از استانداردهای اولیهی یک مقاله ی علمی برخوردار باشد. این استاندار ها شامل همخوانی موضوع با هدف و موضوع مجله، نحوه نگارش و سبک نوشتاری، دستورالعمل ذکرشده و… می باشد. اگر این مقاله در این زمینهها از استانداردهای لازم برخوردار باشد در مرحله بعدی به داوران ارسال میگردد.
برای اینکه در مورد مرور ادبیات برای مقاله بیشتر بدانید این مطلب را مطالعه کنید.
ارسال به داوران:
پس از تائید داوران و ارسال مقاله به داوران، مقاله به سه صورت مختلف داوری می شود. این سه ستاره شامل یک سو کور، دو سو کور و دو سو آشکار می باشد. در مرحله یک سو کور، اسامی داوران به نویسندگان اعلام نمیشود. در داوری دوسوکور، نه اسامی داوران به نویسندگان و نه نویسندگان به داوران، اعلام نمی شود. در داوری دوسو آشکار نیست هم داوران و هم نویسندگان از اسامی همدیگر باخبر هستند. داوری زمانی به اتمام میرسد که تمامی داوران گزارش خود را به ادیتور مجله ارسال نمایند. ادیتور مجله معمولاً از داوران درخواست میکند کار داوری را در مدت زمان ۱ ماه به اتمام برسانند. با این حال، برخی از مجلات مکانیسمهایی دارند که بتوانند با استفاده از آنها، زمان فرآیند داوری را کوتاه کنند و یا اینکه زمان تقریبی آن را دقیقتر مشخص کنند.
تصمیم نهایی:
پس از اینکه داور مقاله را داوری کردند و نتیجه نهایی را به ویرایشگر فرستادند، ویرایشگر متناسب با نتیجه داوری یکی از ۵ اقدام زیر را انجام می دهد.
پذیرش مقاله بدون تغییر:
اگر مقاله هیچگونه ایرادی نداشته باشد و کاملاً با استانداردهای مجلهای که قرار است مقاله در آن منتشر شود، همخوانی داشته باشد ، مقاله بدون انجام هیچ تغییری پذیرفته شده و در مجله به چاپ می رسد.
پذیرش مقاله با کمی تغییر:
اگر مقاله دارای ایراد های بسیار جزئی باشد، ویرایشگر با قبول کمی تغییرات مقاله را پذیرفته و آن را در مجله چاپ می نماید.
پذیرش با تغییرات گسترده:
اگر مقاله دارای های گسترده باشد، اما امکان تغییر آن وجود داشته باشد، ویرایشگر میپذیرد که با ایجاد تغییرات گسترده توسط نویسنده، مقاله را به چاپ برساند.
برای سفارش نوشتن مقاله علمی پژوهشی با ما تماس بگیرید.
تصحیح و ارسال مجدد:
اگر مقاله ایراد های بسیار بزرگ داشته باشد و با تغییر دادن قابل حل نباشد، ویرایشگر مقاله را مجدداً به نویسنده ارجاع داده و خواستار رفع نواقص موجود میباشد. تفاوت این قسمت با قسمت قبل در این است که اگر ارسال مجدد صورت گیرد، مقاله نیاز به داوری مجدد دارد.
رد مقاله:
در این مرحله جای هیچگونه ویرایش وجود ندارد و مقاله به دلیل خطا های بزرگ و همچنین دور بودن از استانداردهای مورد نیاز، به طور کامل رد شده و امکان چاپ آن وجود ندارد.
برای چاپ مقاله در مجلات با داوری آسان با ما تماس بگیرید.
داوری یک مقاله را میتوان مهم ترین قسمت در چاپ آن به شمار آورد. تقریبا می توان گفت هیچ راهی وجود ندارد که شما بدون داوری شدن، یک مقاله را در مجلات معتبر به چاپ برسانید. به همین دلیل لازم است که شما مراحل داوری کردن مقالات را بدانید و متناسب با این شرایط اقدام به نوشتن یک مقاله نمایید. زیرا اگر مقاله شما در بخش داوری مردود شود، تمامی زحمات شما هدر می رود.
برای مشاوره و راهنمای نوشتن مقاله انگلیسی با ما تماس بگیرید.
به همین دلیل ژورنال یاب در این بخش مراحل داوری یک مقاله را برای شما بیان کرد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه داوری کردن مقاله و همچنین استانداردهای مورد نیاز برای چاپ یک مقاله در مجله علمی، سایت ژورنال یا مراجعه نمایید.