چگونه یک مقاله علمی پژوهشی بنویسیم؟
در اکثر مصاحبههای تحصیلی و شغلی امتیاز قابل توجهی به مقاله علمی پژوهشی اختصاص داده میشود و همین امر سبب شده است که بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان به دنبال نگارش مقاله علمی پژوهشی به نام خود باشند. در اکثر مواقع نگارش این دسته از مقالات علمی، کاری سخت و زمانبر است. از این رو تمرکز اصلی ما در این مطلب، آموزش نگارش مقاله علمی پژوهشی است.
اگر شما نمیدانید که چگونه یک مقاله علمی پژوهشی بنویسید، این مطلب را بخوانید. در این مطلب سعی شده است تا مراحل نگارش مقاله علمی پژوهشی توضیح داده شود.
برای چاپ مقاله پژوهشی در کمترین زمان با ما در تماس باشید.
مراحل نگارش مقاله علمی پژوهشی
برای نگارش مقاله پژوهشی مراحل زیر را طی کنید:
1. انتخاب موضوع مقاله
برای انتخاب موضوع، به علاقه خود توجه کنید. موضوعی را که در حوزه کاری و تحصیلی شما، موضوعی چالشبرانگیز بوده و به آن علاقهمند هستید را انتخاب کنید تا فرآیند نگارش مقاله برای شما خستهکننده نباشد؛ زیرا ممکن است فرآیند نگارش مقاله بیش از 6 ماه طول بکشد.
همچنین موضوعاتی را که خیلی گسترده و کلی هستند را انتخاب نکنید؛ چون در این صورت فقط میتوانید یک مقاله مروری نوشته و بررسی اجمالی از موضوع داشته باشید. با توجه به این که حجم و تعداد صفحات یک مقاله کم است، شما نمیتوانید همه جوانب یک موضوع را در یک مقاله مورد بررسی قرار دهید. پس بهتر است موضوعات کلی را به بررسی یک جنبه و یا یک مفهوم خاص محدود کنید تا بتوانید یک مقاله تخصصی بنویسید. برای مثال اگر میخواهید در مورد “گرم شدن زمین” مقالهای بنویسید، بهتر است این موضوع کلی را به یک موضوع خاصتر مانند “دلایل گرم شدن زمین” و یا “اثرات گرم شدن زمین روی سلامت بشر” محدود کنید.
برای مشاوره نگارش مقالات علمی پژوهشی با ما تماس بگیرید.
2. نوشتن ایده اصلی مقاله
بعد از انتخاب موضوع، ایده اصلی مقاله (Thesis statement) را مشخص کنید. وقتی یک موضوعی انتخاب میشود، میتوان آن را از جنبههای مختلف و با زوایای دید متفاوت مورد بررسی قرار داد. اما نکته مهم این است که در هر مقالهای تنها باید یک جنبه از موضوع را مورد بررسی قرار داد و نمیتوان مقالهای را پیدا کرد که دو جنبه مختلف یک موضوع را بررسی کرده باشد.
نوشتن ایده اصلی مقاله به شما کمک میکند تا روی موضوع مقاله متمرکز باقی بمانید. ایده اصلی مقاله، عبارت و جملهای کوتاه بوده که نشاندهنده نوع مقاله، هدف، فرضیه و ادعای مقاله است و باید با دلیل و مدرک این ادعای بیان شده را ثابت کرد. برای مثال جمله “تغییرات اقلیمی، مهمترین چالشی است که جهان امروز با آن مواجه است” میتواند ایده اصلی یک مقاله باشد.
برای چاپ مقاله در مجله علمی پژوهشی دانشگاه تهران با ما تماس بگیرید.
3. انجام تحقیق در مورد موضوع مقاله
در این مرحله باید مقالات و پایاننامههای مرتبط را دانلود کرده و مطالعه کنید. برای این که بتوانید مقالات علمی مختلف را به صورت رایگان دانلود کنید، مطالب موجود در صفحه “مقاله رایگان” را با دقت مطالعه کنید. در صفحه “مقاله رایگان” با تصویر نحوه دانلود جدیدترین مقالات به صورت رایگان توضیح داده شده است. همچنین در صفحه “دانلود متن کامل پایان نامه” با تصویر نحوه دانلود پایان نامههای فارسی و انگلیسی آموزش داده شده است.
جدیدترین مقالات و پایان نامههای مرتبط با موضوع را با دقت مطالعه کرده و نکات مهم آنها را که در جهت پیشبرد اهداف مقاله کمککننده هستند، برای خود یادداشت کنید. برای اجتناب از سرقت ادبی، در تمامی نقلقولها و خلاصههایی که مینویسید، اطلاعات آن منبع را هم یادداشت کنید.
لیست مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات فارسی را در این مطلب بخوانید.
در برخی موضوعات شما باید از روش تحقیق میدانی و یا کتابخانهای برای بررسی ایده و ادعای اصلی مقاله استفاده کنید. بعد از این که مقالات مهم را مطالعه کردید، یکی از روشهای تحقیق را انتخاب کنید. در این مرحله تمامی نتایجی را که مشاهده میکنید در یک دفترچه یادداشت کرده تا در نگارش مقاله خود از آن مشاهدات استفاده کنید.
4. نگارش بخشهای مختلف مقالات علمی پژوهشی
در این مرحله، باید اطلاعات جمعآوریشده در قالب یک مقاله نگاشته شود. در صفحه “قواعد مقاله نویسی” در مورد نحوه نوشتن تکتک بخشهای مقاله به طور مفصل توضیح داده شده است.
چگونگی نوشتن مقاله رشته ادبیات فارسی را در این مطلب بخوانید.
بعد از این که نگارش مقاله تمام شد، آن را چند بار بخوانید و ویرایش کنید. برای ویرایش مقالات فارسی از نرمافزار “ویراستیار” و برای نگارش مقالات انگلیسی از نرمافزار “گرامرلی Grammarly” استفاده کنید.
حال زمان آن رسیده است که یک مجله مناسب برای چاپ مقاله خود انتخاب کنید. برای انتخاب یک ژورنال مناسب، به صفحه “معیارهای انتخاب مجله” مراجعه کنید.
بعد از انتخاب مجله، مقاله (manuscript) خود را ارسال و سابمیت کرده و منتظر نظر داوران مجله باشید.
برای نوشتن مقالات ژنتیک و اصلاح نژاد دام با ما در تماس باشید.