مشاوره نگارش مقالات علمی پژوهشی

نگارش مقالات یکی از مهم‌ترین مهارتی است که باید دانشجویان به‌ویژه دانشجویان دکترا در طول تحصیل یاد بگیرند.

هرچند ممکن است برخی از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی به‌طور تجربی نگارش مقاله را یاد بگیرند؛ اما بسیاری از آن‌ها هم‌زمان در حین تحصیل مشغول به کار هستند و وقت لازم برای آزمون‌وخطا ندارند و به دلیل فرس زمانی باید سریع‌تر مقاله‌ای را بنویسند تا بتوانند در بازه زمانی مشخص شده مجوز دفاع از پایان نامه خود را بگیرند. از طرف دیگر بسیاری از اساتید دانشگاهی به دلیل مشغله کاری و تعداد زیاد دانشجویان وقت کافی برای آموزش تمام جزئیات و نکات مقاله‌نویسی را ندارند. ازاین‌رو ما تلاش کرده‌ایم تا نگارش مقالات را به دانشجویانی که هیچ تجربه‌ای در این زمینه نداشته و می‌خواهند برای اولین بار مقاله بنویسند آموزش دهیم.

برای چاپ مقاله پژوهشی در کمترین زمان با ما در تماس باشید.

اهمیت سوال تحقیق

اولین نکته‌ای که باید در نگارش مقالات به آن توجه کرد این است که در هر مقاله‌ای تنها یک سوال پژوهشی موردبررسی قرار می‌گیرد و تمرکز اصلی در چنین نوشته‌ای روی سوال تحقیق که همان هدف یا فرضیه اصلی پژوهش است.

این به این معناست که هر چیزی که در پاسخ‌گویی به سوال تحقیق کمک‌کننده است در بخش‌های مختلف مقاله نوشته شده و از بیان جزئیات دیگر صرف‌نظر می‌شود.

اما برخی از مقالات براساس پروژه‌های کاربردی، مانند بررسی بهبود کیفیت، نوشته می‌شوند که در چنین مواردی پژوهشگر باید نخست پروژه را انجام داده، بعد سوال تحقیق را تعریف و سپس در راستای پاسخ‌گویی به این سوال، مقاله را بنویسد.

برای اطلاع از نحوه تاسیس مجله علمی پژوهشی با ما در تماس باشید.

اگر در یک پروژه تحقیقاتی شما می‌توانید چند سوال متفاوت را موردبررسی قرار دهید، توصیه می‌شود که چند مقاله نوشته و هر سوال را در یک مقاله بررسی کنید.

ویژگی‌های یک سوال تحقیق خوب

ویژگی‌های کلیدی و مهم یک سوال تحقیق عبارتند از:

  • تخصصی بودن
  • نو و جدید بودن سوال
  • ارتباط کلی با یک جامعه علمی گسترده

سوال تحقیق باید دقیق و مشخص باشد. به‌طور مثال سوال پژوهش می‌تواند با توجه به ارتباط احتمالی بین X و Y در جامعه آماری Z تعریف شود مثلاً ” تاثیر ارائه اطلاعات کتبی به بیماران در مورد داروهایشان بر بهبود آن‌ها بعد از یک ماه “.

نمایه ی استنادی (Citation Index)
ادامه مطلب

منظور از جدید بودن سوال و موضوع مقاله این است که دانش قبلی را به شیوه‌ای مفید بسط داده و یا دانش موجود را رد کند. درنهایت، این سوال باید برای افرادی که در همان زمینه علمی کار می‌کنند مفید باشد. این مورد برای کسانی که در علوم کاربردی کار می‌کنند بیشتر از پژوهشگران علوم بنیادی چالش‌برانگیز است.

برای دانستن هزینه نوشتن مقاله کنفرانسی این مطلب را مطالعه کنید.

خدمات تخصصی ژورنال یاب

معرفی بهترین و مناسب ترین مجلات برای مقاله شما

شما می توانید فرایند جستجو و یافتن مجله مناسب مقاله خود را به تیم تخصصی ژورنال یاب بسپارید. این کار تاثیر بسیار زیادی در پذیرش مقاله شما دارد.

استخراج، ترجمه، ویراستاری و سنجش عدم سرقت ادبی

کلیه خدمات مربوط به آماده سازی مقاله شما از قبیل استخراج، ترجمه تخصصی، ویراستاری علمی و ساختاری و قرایند های کنترلی از قبیل سنجش عدم سرقت علمی در ژونال یاب به شما ارائه می گردد.

ارسال مقاله شما برای مجله با ضمانت خدمات انجام شده

شما می توانید فرایند ارسال و یا اصطلاحاََ سابمیت مقاله خود را به متخصصان ژورنال یاب بسپارید. ژورنال یاب با بهره گیری از متخصصان توانا و با سابقه درخشان این کار را انجام می دهد.

ساختار مقاله

هنگامی‌که سوال تحقیق به‌روشنی تعریف شد، نوشتن مقاله به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای راحت‌تر می‌شود. در مقاله سوال تحقیق پرسیده شده، سپس پاسخ داده می‌شود. نکته اصلی در نگارش مقاله بعد از مشخص کردن سوال و هدف تحقیق، رعایت ساختار مقاله‌نویسی است. یک مقاله پژوهشی، از بخش‌های متوالی چکیده، مقدمه، روش تحقیق، بحث و نتایج و نتیجه‌گیری تشکیل شده است. برای آموزش نحوه نگارش هریک از این بخش‌ها به لینک‌های زیر مراجعه کنید.

توجه کنید که در هر بخش یک هدف متفاوت وجود دارد؛ در مقدمه سوال تحقیق مطرح می‌شود. آنچه برای پاسخ به سوال انجام شده در بخش روش تحقیق و نتایجی که مشاهده شده در بخش بحث و نتیجه‌گیری بیان می‌شود. درنهایت تحلیل و تفسیر مشاهدات در بخش نتایج به‌طور خلاصه مطرح می‌شود.

پس اگر می‌خواهید برای اولین بار مقاله بنویسید، نخست سوال تحقیق را مشخص کرده و سپس پژوهش و (در صورت نیاز) آزمایش‌های لازم را انجام دهید. بعد از طی کردن این مراحل، مقاله خود را به‌صورت کتبی بنویسید. در این مرحله باید ساختار مقاله‌نویسی را رعایت کنید.

مراحل نگارش مقالات علمی ترویجی را در این مطلب بخوانید.

چگونه یک مقاله علمی پژوهشی بنویسیم؟

در اکثر مصاحبه‌های تحصیلی و شغلی امتیاز قابل توجهی به مقاله علمی پژوهشی اختصاص داده می‌شود و همین امر سبب شده است که بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان به دنبال نگارش مقاله علمی پژوهشی به نام خود باشند. در اکثر مواقع نگارش این دسته از مقالات علمی، کاری سخت و زمان‌بر است. از این رو تمرکز اصلی ما در این مطلب، آموزش نگارش مقاله علمی پژوهشی است.

اگر شما نمی‌دانید که چگونه یک مقاله علمی پژوهشی بنویسید، این مطلب را بخوانید. در این مطلب سعی شده است تا مراحل نگارش مقاله علمی پژوهشی توضیح داده شود.

 

برای چاپ مقاله پژوهشی در کمترین زمان با ما در تماس باشید.

 

مراحل نگارش مقاله علمی پژوهشی

برای نگارش مقاله پژوهشی مراحل زیر را طی کنید:

سابمیت مقاله چیست؟
ادامه مطلب

1.      انتخاب موضوع مقاله

برای انتخاب موضوع، به علاقه خود توجه کنید. موضوعی را که در حوزه کاری و تحصیلی شما، موضوعی چالش‌برانگیز بوده و به آن علاقه‌مند هستید را انتخاب کنید تا فرآیند نگارش مقاله برای شما خسته‌کننده نباشد؛ زیرا ممکن است فرآیند نگارش مقاله بیش از 6 ماه طول بکشد.

همچنین موضوعاتی را که خیلی گسترده و کلی هستند را انتخاب نکنید؛ چون در این صورت فقط می‌توانید یک مقاله مروری نوشته و بررسی اجمالی از موضوع داشته باشید. با توجه به این که حجم و تعداد صفحات یک مقاله کم است، شما نمی‌توانید همه جوانب یک موضوع را در یک مقاله مورد بررسی قرار دهید. پس بهتر است موضوعات کلی را به بررسی یک جنبه و یا یک مفهوم خاص محدود کنید تا بتوانید یک مقاله تخصصی بنویسید. برای مثال اگر می‌خواهید در مورد “گرم شدن زمین” مقاله‌ای بنویسید، بهتر است این موضوع کلی را به یک موضوع خاص‌تر مانند “دلایل گرم شدن زمین”  و یا “اثرات گرم شدن زمین روی سلامت بشر” محدود کنید.

 

برای مشاوره نگارش مقالات علمی پژوهشی با ما تماس بگیرید.

 

2.      نوشتن ایده اصلی مقاله

بعد از انتخاب موضوع، ایده اصلی مقاله (Thesis statement) را مشخص کنید. وقتی یک موضوعی انتخاب می‌شود، می‌توان آن را از جنبه‌های مختلف و با زوایای دید متفاوت مورد بررسی قرار داد. اما نکته مهم این است که در هر مقاله‌ای تنها باید یک جنبه از موضوع را مورد بررسی قرار داد و نمی‌توان مقاله‌ای را پیدا کرد که دو جنبه مختلف یک موضوع را بررسی کرده باشد.

نوشتن ایده اصلی مقاله به شما کمک می‌کند تا روی موضوع مقاله متمرکز باقی بمانید. ایده اصلی مقاله، عبارت و جمله‌ای کوتاه بوده که نشان‌دهنده نوع مقاله، هدف، فرضیه و ادعای مقاله است و باید با دلیل و مدرک این ادعای بیان شده را ثابت کرد. برای مثال جمله “تغییرات اقلیمی، مهم‌ترین چالشی است که جهان امروز با آن مواجه است” می‌تواند ایده اصلی یک مقاله باشد.

 

برای چاپ مقاله در مجله علمی پژوهشی دانشگاه تهران با ما تماس بگیرید.

 

3.      انجام تحقیق در مورد موضوع مقاله

در این مرحله باید مقالات و پایان‌نامه‌های مرتبط را دانلود کرده و مطالعه کنید. برای این که بتوانید مقالات علمی مختلف را به صورت رایگان دانلود کنید، مطالب موجود در صفحه “مقاله رایگان” را با دقت مطالعه کنید. در صفحه “مقاله رایگان” با تصویر نحوه دانلود جدیدترین مقالات به صورت رایگان توضیح داده شده است. همچنین در صفحه “دانلود متن کامل پایان نامه” با تصویر نحوه دانلود پایان نامه‌های فارسی و انگلیسی آموزش داده شده است.

جدیدترین مقالات و پایان نامه‌های مرتبط با موضوع را با دقت مطالعه کرده و نکات مهم آن‌ها را که در جهت پیشبرد اهداف مقاله کمک‌کننده هستند، برای خود یادداشت کنید. برای اجتناب از سرقت ادبی، در تمامی نقل‌قول‌ها و خلاصه‌هایی که می‌نویسید، اطلاعات آن منبع را هم یادداشت کنید.

 

لیست مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات فارسی را در این مطلب بخوانید.

 

در برخی موضوعات شما باید از روش تحقیق میدانی و یا کتابخانه‌ای برای بررسی ایده و ادعای اصلی مقاله استفاده کنید. بعد از این که مقالات مهم را مطالعه کردید، یکی از روش‌های تحقیق را انتخاب کنید. در این مرحله تمامی نتایجی را که مشاهده می‌کنید در یک دفترچه یادداشت کرده تا در نگارش مقاله خود از آن مشاهدات استفاده کنید.

دلایل اصلی رد شدن مقاله
ادامه مطلب

4.      نگارش بخش‌های مختلف مقالات علمی پژوهشی

در این مرحله، باید اطلاعات جمع‌آوری‌شده در قالب یک مقاله نگاشته شود. در صفحه “قواعد مقاله نویسی” در مورد نحوه نوشتن تک‌تک بخش‌های مقاله به طور مفصل توضیح داده شده است.

 

چگونگی نوشتن مقاله رشته ادبیات فارسی را در این مطلب بخوانید.

 

بعد از این که نگارش مقاله تمام شد، آن را چند بار بخوانید و ویرایش کنید. برای ویرایش مقالات فارسی از نرم‌افزار “ویراستیار” و برای نگارش مقالات انگلیسی از نرم‌افزار “گرامرلی Grammarly” استفاده کنید.

حال زمان آن رسیده است که یک مجله مناسب برای چاپ مقاله خود انتخاب کنید. برای انتخاب یک ژورنال مناسب، به صفحه “معیارهای انتخاب مجله” مراجعه کنید.

بعد از انتخاب مجله، مقاله (manuscript) خود را ارسال و سابمیت کرده و منتظر نظر داوران مجله باشید.

 

برای نوشتن مقالات ژنتیک و اصلاح نژاد دام با ما در تماس باشید.

تماس با ما:
ایمیل:
آدرس:
استان: تهران، شهرستان : تهران، بخش : مرکزی، شهر: تهران، محله: فردوس، خیابان بیست متری ولیعصر، خیابان شهید محمد کاظم اعتمادیان، پلاک: 18.0، سبحان، 1، طبقه: 3، واحد: 13،

با ما در ارتباط باشید

    کلیه حقوق پلتفرم ژورنال یاب متعلق به موسسه ژرف اندیشان رستاک میباشد
    امتیاز دهید