چاپ یک مقاله در دو مجله

چاپ یک مقاله در دو مجله

ارسال مقاله به دو مجله به‌صورت همزمان یکی از مسائلی است که بسیاری از پژوهشگران در طی فرآیند نگارش و انتشار مقاله با آن روبرو می‌شوند. این اقدام، اگرچه ممکن است به نظر راه‌حلی برای کاهش زمان و افزایش شانس چاپ مقاله بیاید، اما دارای پیامدهای اخلاقی و قانونی خاصی است که عدم رعایت آن‌ها می‌تواند باعث مشکلات جدی شود. در این محتوا به بررسی دقیق این موضوع پرداخته می‌شود و راهنمایی‌های لازم برای مدیریت صحیح سابمیت مقاله ارائه می‌شود.

ارسال همزمان مقاله به دو ژورنال یک عمل غیراخلاقی شناخته شده و شما نمی‌توانید همزمان یک مقاله را به بیش از یک مجله ارسال کنید. شما باید منتظر بمانید تا روند تصمیم‌گیری در مورد چاپ یا ریجکت مقاله در یک مجله به اتمام برسد. اگر مقاله شما رد شود، می‌توانید آن را به مجله دیگری ارسال کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد manuscript  مقاله این مطلب را مطالعه کنید.

مشاوره رایگان ارسال مقاله به مجله

شماره همراه خود را وارد نمائید. کارشناسان ما با شما تماس می گیرند.

خدمات تخصصی ژورنال یاب

analytics

انتخاب مجله، استخراج، ترجمه، ویراستاری و پلاجیاریسم

کلیه خدمات مربوط به آماده سازی مقاله شما از قبیل استخراج ، ترجمه، ویراستاری علمی و ساختاری و سنجش عدم سرقت علمی و انتخاب مجله در ژونال یاب به شما ارائه می گردد.

domain registration

ارسال مقاله برای مجله با سطح دلخواه شما و اخذ پذیرش و چاپ مقاله

شما می توانید فرایند سابمیت مقاله خود را به متخصصان ژورنال یاب بسپارید. ما پذیرش و چاپ مقاله شما در مناسب ترین مجله با سطح دلخواه شما را تضمین میکنیم.

viral marketing

تاسیس و راه اندازی نشریه علمی

کلیه مراحل تاسیس نشریه علمی از اخذ مجوز تا راه اندازی سامانه های مدیریت نشریات و دریافت ایندکس های معتبر از قبیل علمی پژوهشی، ISI، Scopus، ISC و تبلیغات دریافت مقاله را برای شما انجام میدهیم.

چرا ارسال مقاله به دو مجله همزمان مشکل‌ساز است؟

ارسال مقاله به دو مجله به‌صورت همزمان، به‌عنوان یک اقدام غیراخلاقی و غیرحرفه‌ای در جوامع علمی شناخته می‌شود. دلیل این امر آن است که وقتی یک مقاله به مجله‌ای ارسال می‌شود، آن مجله انتظار دارد که به‌صورت انحصاری به مقاله شما دسترسی داشته باشد و بتواند فرآیند داوری و تصمیم‌گیری نهایی را بدون رقابت با دیگر مجلات انجام دهد. این فرآیند زمانی پیچیده‌تر می‌شود که مقاله شما همزمان در دو یا چند مجله دیگر نیز در حال بررسی باشد.

اگر هر دو مجله به‌صورت همزمان تصمیم به چاپ مقاله بگیرند، این می‌تواند باعث مشکلات زیر شود:

  1. نقض اصول اخلاق علمی: ارسال همزمان مقاله به چند مجله نقض قوانین اخلاقی است و ممکن است به رد مقاله از تمامی مجلات منجر شود.
  2. ایجاد سردرگمی در انتشار: اگر هر دو مجله مقاله را پذیرفته و آماده چاپ کنند، پژوهشگر باید یکی از آن‌ها را پس بگیرد که این امر به اعتبار او لطمه وارد می‌کند.
  3. خطر قرار گرفتن در لیست سیاه: بسیاری از مجلات پژوهشگرانی که به این اقدام مبادرت می‌کنند را در لیست سیاه خود قرار می‌دهند که منجر به از دست دادن فرصت‌های آینده برای انتشار مقالات علمی خواهد شد.
اطلاعات بیشتر  نحوه داوری مقالات علمی پژوهشی

برای آشنایی با اجزای مقاله علمی از این مطلب دیدن نمایید.


چگونه می‌توان از ارسال مقاله به دو مجله همزمان اجتناب کرد؟

برای جلوگیری از ارسال مقاله به دو مجله به‌صورت همزمان و رعایت اصول حرفه‌ای، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. بررسی دقیق راهنمای نویسندگان مجلات: پیش از ارسال مقاله به مجله، راهنمای نویسندگان آن مجله را مطالعه کنید. بسیاری از مجلات به‌صراحت در راهنمای نویسندگان خود اشاره می‌کنند که ارسال همزمان مقاله به چند مجله غیرمجاز است.
  2. انتظار برای نتیجه داوری: اگر مقاله شما در یک مجله در حال بررسی است، صبور باشید و تا زمانی که نتیجه نهایی داوری آن اعلام نشود، مقاله خود را به مجله دیگری ارسال نکنید. ارسال مقاله به چند مجله، حتی در مواردی که مقاله در مرحله داوری است، غیراخلاقی محسوب می‌شود.
  3. انتخاب مجلات با زمان داوری سریع‌تر: برای اجتناب از تأخیرهای طولانی‌مدت در پذیرش یا رد مقاله، می‌توانید مجلاتی را انتخاب کنید که فرآیند داوری سریع‌تری دارند. برخی از مجلات به‌طور خاص در راهنمای نویسندگان خود زمان تخمینی برای داوری را اعلام می‌کنند.

برای ارسال مقاله به مجلات از این مطلب دیدن نمایید.


عواقب ارسال همزمان مقاله

ارسال همزمان مقاله به چند مجله می‌تواند عواقب بسیار جدی داشته باشد، از جمله:

  1. رد سریع مقاله: اگر داوران یا ویراستاران مجله متوجه شوند که مقاله به‌صورت همزمان در جای دیگری نیز سابمیت شده است، معمولاً مقاله به‌سرعت رد می‌شود.
  2. از دست دادن اعتبار علمی: چنین اقداماتی می‌تواند به از دست دادن اعتبار علمی پژوهشگر منجر شود. در جامعه علمی، اعتبار پژوهشگر مهم‌ترین دارایی اوست و چنین نقض‌هایی می‌تواند به جایگاه او آسیب بزند.
  3. قرار گرفتن در لیست سیاه مجلات: مجلات معتبر معمولاً پژوهشگرانی که اصول اخلاقی را رعایت نمی‌کنند، در لیست سیاه خود قرار می‌دهند و از انتشار مقالات آن‌ها در آینده خودداری می‌کنند. این می‌تواند به‌طور کلی فرصت‌های انتشار علمی پژوهشگر را محدود کند.

برای آشنایی با چاپ مقاله مروری از این مطلب دیدن نمایید.


جایگزین‌های قانونی و اخلاقی برای ارسال مقاله به دو مجله همزمان

درصورتی‌که پژوهشگر نمی‌خواهد زمان زیادی برای فرآیند داوری منتظر بماند، می‌تواند از روش‌های زیر به‌صورت قانونی و اخلاقی استفاده کند:

  1. Preprint Servers: برخی از پژوهشگران ابتدا مقاله خود را در سرورهای Preprint (انتشار اولیه) مانند arXiv یا bioRxiv منتشر می‌کنند. این سرورها به شما اجازه می‌دهند مقاله خود را بدون تأثیر بر فرآیند سابمیت در مجلات علمی منتشر کنید و از بازخوردهای جامعه علمی بهره‌مند شوید. این مقالات هنوز به‌عنوان مقاله نهایی در نظر گرفته نمی‌شوند و پس از این می‌توانید مقاله را به یک مجله علمی ارسال کنید.
  2. ارسال نامه انصراف: درصورتی‌که مقاله شما در مرحله داوری قرار دارد و شما می‌خواهید آن را به مجله دیگری ارسال کنید، ابتدا باید به مجله اول نامه انصراف ارسال کنید و سپس مقاله را به مجله جدید بفرستید. این کار نیاز به صداقت و احترام به قوانین هر مجله دارد.

برای آشنایی با پیش چاپ مقاله از این مطلب دیدن نمایید.


نکاتی برای موفقیت در فرآیند سابمیت مقاله

برای موفقیت در فرآیند سابمیت مقاله و اجتناب از مشکلات ناشی از ارسال همزمان مقاله، به نکات زیر توجه کنید:

  1. انتخاب مجله مناسب: مجله‌ای را انتخاب کنید که با حوزه تحقیقاتی مقاله شما همخوانی داشته باشد. این انتخاب می‌تواند زمان داوری را کوتاه‌تر و شانس پذیرش را افزایش دهد.
  2. رعایت دقیق دستورالعمل‌های مجله: هر مجله دستورالعمل‌های خاصی برای ارسال مقاله دارد. رعایت این دستورالعمل‌ها شانس پذیرش مقاله را افزایش می‌دهد.
  3. صبر و پیگیری منظم: پس از ارسال مقاله، باید صبور باشید و به‌طور منظم وضعیت مقاله را از طریق سامانه سابمیت پیگیری کنید. برخی از مجلات زمان تخمینی برای داوری را اعلام می‌کنند و این می‌تواند به مدیریت انتظارات کمک کند.
اطلاعات بیشتر  افیلیشن (Affiliation) مقاله چیست؟

چرا ارسال همزمان مقاله به دو ژورنال تخلف است؟

اکثر مجلات از نویسندگان مقالات می‌خواهند که در زمان سابمیت، فرم کاورلتر را پر کرده و در آن متذکر شوند که مقاله را در جای دیگری چاپ نکرده و به مجله دیگری ارسال نکرده‌اند.

سردبیر مجلات به دو دلیل ارسال همزمان مقاله به چند ژورنال را ممنوع کرده‌اند.

اصلی‌ترین دلیل این است که ارسال همزمان مقاله به چند ژورنال منجر به اتلاف منابع علمی می‌شود؛ زیرا دو یا چند مجله وقت و پول خود را برای انجام وظایف مشابه صرف می‌کنند. از طرف دیگر یکی از سخت‌ترین کارهای سردبیر مجلات، پیدا کردن داور تخصصی مقاله است. به همین دلیل سردبیران تمایل ندارند که داورانشان زمان خود را روی چنین مقالاتی بگذارند.

دومین دلیل سردبیران برای مخالفت با ارسال همزمان مقاله به چند ژورنال این است که آن‌ها احتمال می‌دهند که شاید برخی از نویسندگان اجازه دهند پژوهش و مقاله‌شان در بیش از یک مجله منتشر شود که این یک تخلف است.

برای آموزش نحوه نوشتن کلمات کلیدی در مقاله این مطلب را بخوانید.

تصور کنید که شما مقاله خود را به پنج ژورنال ارسال کرده‌اید و بعد از چند ماه همه آن پنج مجله با چاپ مقاله شما موافقت کرده‌اند. در این صورت شما باید یکی از مجلات را برای چاپ مقاله خود انتخاب کرده و به چهار مجله دیگر بگویید که از چاپ مقاله در مجله‌شان منصرف شده‌اید. با این کار، ادیتور مجله متوجه خواهد شد که شما ژورنال دیگری را انتخاب کرده‌اید و این یک توهین به ادیتور مجله بوده و نام شما در بلک لیست ثبت می‌شود. 

اگر نیاز دارید بدانید که چگونه باید به اصلاح مقاله ریجکت شده پرداخت، این مطلب را بخوانید.

به جای ارسال همزمان مقاله به چند ژورنال، بهتر است …

به جای ارسال همزمان مقاله به چند ژورنال، بهتر است مقاله خود را به یک ژورنال ارسال کرده و منتظر پاسخ باشید. اگر مقاله شما برای چاپ ریجکت شد، آن را به یک مجله دیگر ارسال کنید. توجه کنید که بیشتر مجلات علت ریجکت مقاله را توضیح می‌دهند. توصیه می‌شود که مشکلاتی را که سردبیر مجله در مورد مقاله شما مطرح کرده را برطرف کرده و مقاله خود را به مجله دیگری ارسال کنید. در برخی موارد یک نفر، داور و ادیتور دو مجله است. اگر مقاله خود را بدون اصلاح ارسال کنید، چنین احتمالی وجود دارد که متن شما دوباره توسط همان فرد قبلی داوری شود و در نتیجه مقاله شما دوباره ریجکت می‌شود.

برای دانستن چگونگی پیگیری وضعیت مقاله ارسال شده به مجله این مطلب را بخوانید.

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره رایگان

شماره  همراه خود را در کادر وارد نمائید. تیم پشتیبانی ما با شما تماس می گیرند.

ایمیل

info [at] journalyab [dot] com